4 valkuilen die je moet vermijden bij telewerken

10 februari 2021

Telewerken maakt nu al enkele maanden deel uit van ons dagelijks leven, en voor sommigen van ons zelfs al bijna een jaar.

Een verandering van gewoontes, een verandering van tempo, maar ook een verandering van mentaliteit. Het is moeilijk om precies te weten wanneer we hieruit zullen komen. Daarom is het het beste om op koers te blijven en gemotiveerd te blijven.

Goede gewoonten worden vaak benadrukt, maar het is ook belangrijk om te weten welke valkuilen je moet vermijden als je optimaal wilt profiteren van telewerken.

4 valkuilen die je moet vermijden bij telewerken :

#1 Privé en werk combineren

Ongetwijfeld was je eerste reactie toen telewerken werd afgesproken, dat je blij was dat je het huishouden kon doen tijdens de korte pauzes die je tijdens de werkdag kreeg. Helaas voegt het feit dat je geen pauze hebt van je privéleven tijdens je werkuren een enorme mentale last toe.

Geen echte pauzes nemen

De kans is zelfs groter dat je gaat multitasken door de was te doen vlak voor een van je telefoontjes. Je hebt het gevoel dat je je nooit echt op één taak tegelijk concentreert en aan het eind van de dag heb je de indruk dat je overweldigd bent en je je to-do lijst niet hebt kunnen afwerken.

Als je geen echte pauze neemt, zul je je snel overweldigd voelen. Door je privé- en beroepsleven gescheiden te houden, kun je productiever zijn en meer genieten van thuiswerken.

Constante onderbrekingen

Het is van vitaal belang dat je voor jezelf een specifieke plek kiest om te werken, zodat je je gezin kunt laten weten dat het verboden is om je te storen als je daar bent. Als je van de woonkamer naar je kantoor gaat en dan naar de eettafel, zal het voor je gezin en vooral voor je kinderen moeilijker worden om te begrijpen wanneer je aan het werk bent en wanneer niet. Verklein dus de kans dat ze je aandacht opeisen door strikte regels op te stellen voor je werkplek.

#2 Werkroutines niet plannen

Om je de hele dag te kunnen concentreren, is het belangrijk om routines te hebben. Zelfs als vastzitten in het verkeer of gebruik maken van het openbaar vervoer niet het leukste deel van je dag was, was het voordeel dat je je professionele en privéleven duidelijk van elkaar kon scheiden.

Als we tegenwoordig telewerken, hebben we het geluk dat we niet hoeven te reizen, maar we moeten wel een routine instellen om onszelf te motiveren.

Ochtendroutine

Het beste is om niet uit bed te vallen en meteen alle schermen aan te zetten. Je zult alleen maar zin hebben om te werken en te slapen. Dit kan een aanslag zijn op je moraal. Neem in plaats daarvan de tijd om rustig te ontbijten, een paar pagina's van je favoriete boek te lezen of daag jezelf uit voor een paar minuten meditatie.

Een zeer modieuze ochtendroutine wordt de wonderochtend genoemd. Het bestaat uit het herscheppen van de ervaring om vol enthousiasme en energie wakker te worden, ongeacht hoeveel slaap je krijgt. Sta vroeger op dan normaal en wijd je aan al die dingen die je op een normale dag niet kunt doen. Hoewel deze routine in het begin moeilijk te integreren is in je dagelijkse routine, is het het proberen waard om je te helpen al je verlangens te vervullen en je werk een boost te geven.

Routine aan het einde van de dag

Ik deel mijn ideale routine aan het einde van de dag met jullie. Het dwingt ons om de dag op hetzelfde moment af te sluiten als wanneer we op kantoor zouden zijn. Het is belangrijk om onze hersenen geleidelijk uit te schakelen, zodat we de avond kunnen doorkomen zonder dat ze op hol slaan. Je werkplek voorbereiden voor de volgende dag is een belangrijke stap om jezelf te motiveren weer aan het werk te gaan.

Het voordeel van je routines: blijf de hele dag gefocust en efficiënt!

routine aan het einde van de dag

#3 Verleidingen

Thuis is het gemakkelijker om gevaarlijke verleidingen het hoofd te bieden. Je hebt een sterke vriendschap met je koelkast of je bed. Maar voor je eigen bestwil, stel jezelf een aantal regels en geef niet toe.

  • Zorg ervoor dat je niet met je gezicht naar je keuken staat.
  • Neem geen eten mee naar je bureau - het zal daar niet lang blijven liggen.
  • Maak er geen gewoonte van om vanuit je bed of bank te werken - je rug zal niet erg blij zijn als je deze gewoonte herhaalt.
  • Zet de televisie uit als je aan het werk bent. Als je niet tegen complete stilte kunt, zet dan een afspeellijst op de achtergrond aan.

Fit blijven is net zo belangrijk als geestelijke gezondheid, ook al is de schade niet altijd direct zichtbaar.

#4 Jezelf isoleren in je taken

Dit is de valkuil die je koste wat kost moet vermijden. Als je al geïsoleerd bent door de afstand, vermijd dan dat je het contact met je collega's vermindert. Hoewel er een groot gebrek is aan face-to-face contact, moet u uw virtuele bijeenkomsten niet opgeven. Integendeel, onderhoud uw relaties door virtuele cafés, spelletjes of teambuildings te organiseren.

De gevolgen van isolatie hebben een nadelige invloed op je gezondheid. De gevolgen zijn eenzaamheid, pessimisme en verlies van motivatie. Hoewel je je thuis misschien omringd voelt, gun jezelf een virtueel moment met mensen buiten je huishouden.

Houd regelmatig contact met je bedrijf en je collega's om je te begeleiden in wat je moet bereiken.

Vaak is het probleem dat we tegenkomen dat we vastzitten in gewoontes die moeilijk te veranderen zijn. De eerste stap is je realiseren dat ze slecht zijn en dan is het aan jou om ze beetje bij beetje te veranderen zodat je ze op lange termijn kunt volhouden.

Zie telewerken niet als "werken, slapen", maar neem wat tijd voor jezelf. Doe wat goed voelt om je gedachten te verzetten.

Vertel ons in de comments wat jij dagelijks doet om de valkuilen van telewerken te vermijden!

Klaar voor de volgende fase?

Envie de plus ? Consultez nos autres articles de blog !

Neem contact met ons op !


Ben je klaar voor je volgende betrokken activiteit, of voel je je wat onzeker over waar te beginnen? Laten we samenkomen en bespreken!

Voornaam*

Naam*

Bedrijf*

Telefoonnummer*

Aantal personen*

Budget per persoon (€)*

E-mail*

Type teambuilding

Bedankt voor uw bericht! We hebben uw bericht ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oeps, er is een fout opgetreden bij het indienen van het formulier. Probeer het opnieuw. Als het probleem aanhoudt, stuur ons dan een e-mail of bel ons op (+32 474 42 93 20).
Is deze site ecologisch verantwoord?
Door op "Accepteren" te klikken , gaat u ermee akkoord dat cookies op uw apparaat worden opgeslagen om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en bij te dragen aan onze marketinginspanningen. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.